Pedro Cacaon geneettinen koostumus on pääasiassa Criolloja (45%) ja Trinitario acriolladoa (55%).
Pedro Churion, maatalousinsinööri, asuu Ocumaren kylässä Venezuelassa. Hän on aloittanut kaakaon viljelyn ja tuotannon vaimonsa ja perheensä kanssa. Sukupolvien ajan kaakaoperinteeseen syventyneenä hän hallitsee täydellisesti fermentoinnin ja kuivaamisen agronomiset prosessit. Tuloksena on huomattava laatu, joka ansaitsee nimityksen "Grand Cru Sélection Costa de Oro".
Tämä on Forastero-lajikkeen kaakaota, joka sopii viljelyalueelle, jossa on joitakin Trinitario-lisäyksiä, sekoitus Rimoajen ja Sabana de Cardonan kaakaoyhteisöistä.
Kyseessä on criollo-lajike, joka on peräisin Apuren osavaltiosta, joka on yksi Venezuelan suolaisten tasankojen (tunnetaan myös nimellä los llanos) ikonisimpiä osavaltioita. Se on tunnettu trooppisista savannimaisemista, morichales-palmupuista ja galleriametsistä, jotka tekevät siitä ainutlaatuisen nähtävyyden. Tämän alueen biodiversiteetti on poikkeuksellinen, ja se on säilynyt vaikean saavutettavuutensa ansiosta.
Se on kaakaota, joka on tunnettu ja tunnustettu ympäri maailmaa useiden vuosisatojen ajan sen laadun ja aistinvaraisten ominaisuuksien vuoksi, paikallisesta hybridilajikkeesta (criollo 15-25 %), sekoitus Cumboto-Ocumare-alueelta Venezuelassa.
Geneettisellä tasolla tämä kaakao tulee pääasiassa Sur del Lago -alueen tyypillisestä hybridistä Venezuelassa, jossa Criollo-pitoisuus vaihtelee 5–20 %:n välillä.